Elena Mut Montalva

Universitat de València

Doctora per la Universitat de València (Doctorat en Gènere, Subjectivitat, Coneixement i Cultura). Llicenciada en Sociologia i diplomada en Treball Social, per la Univ. València. Máster Universitari en Inmigración, Especialización en Investigación e Intervención Social per la Universidad Pontificia de Comillas.

Professora del Departament de Treball Social i Servicis Socials de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, del Màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat, del Màster en Cooperació Internacional per al Desenrotllament i en el Màster en Nutrició Personalitzada i Comunitària i en diverses titulacions de postgrau en cooperació internacional i migracions en altres universitats (Universitad Autónoma de Madrid, Universitat Jaume I i Universitat d’Alacant) i en la Fundació Themis de Organización Mundial del Turismo.

És investigadora de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona (IUED). Les seues publicacions estan vinculades a la cooperació internacional per al desenvolupament i als drets humans de les dones (concretament a l’estudi de les xarxes socials i la participació política de les dones immigrants i refugiades a Espanya). Ha publicat en les editorials 2015ymas, ECU, Instituto de Investigaciones Sociales de la Universidad Nacional Autónoma de México-UNAM i en la Revista de Servicios Sociales y Política Social: NÚM. 63, NÚM. 85; la Revista TS Nova i Gaceta Sanitaria. Ha participat en diversos projectes d’investigació i en projectes d’investigació competitius (Càtedra Unesco 2013 i 2014).

És membre de la Red Española de Estudios del Desarrollo (REEDES), de l’equip d’investigació GENDESPOL (Desigualtats socioeconòmiques i polítiques públiques amb perspectiva de gènere) i col·laboradora de l’equip d’investigació GECOHIS (Gènere, coneixement, història i subjectivitat) , ambdós de la Universitat de València.

Durant divuit anys la seua experiència professional ha estat vinculada al sector de la cooperació internacional per al desenvolupament, huit dels quals ha residit a Amèrica Llatina. Ha treballat tant en la cooperació multilateral (Programa Mundial de Nacions Unides Aliments a Nicaragua), com en la cooperació oficial espanyola (AECID) i la descentralitzada (Generalitat Valenciana), i en diverses ONGD espanyoles com a cooperant i coordinadora de programes socials, de desenvolupament humà i de promoció de drets humans (Cruz Roja Española, ACSUR Las Segovias, Movimiento por la Paz, Cooperacció, ATELIER, Ceimigra) . També compta amb una extensa experiència en la gestió integral de programes i projectes d’atenció de les persones migrants i refugiades des de la perspectiva de gènere i en el foment de polítiques i programes d’igualtat.

Envia missatge

Per contactar amb esta experta envia correu electrònic a elena.mut@uv.es