Formació acadèmica: Doctora per la Universitat Politècnica de València, en el programa de doctorat d’Enginyeria Tèxtil, amb la qualificació d’Excel·lent Cum Laude, 18/12/2015. Enginyeria de Materials/Universitat Politècnica de València, 2013. Màster en ciència de Materials/Universidad d’Alacant, 2012. Màster en Enginyeria Textil/Universitat Politècnica de València, 2008. Enginyer Tècnic Industrial, Especialitat Textil/Universitat Politècnica de València, 2006.
Publicacions rellevants: Micó-Vicent, B., López, M., Bello, A., Martínez, N., & Martínez-Verdú, F. (2017). Optimum Multilayer-Graphene-Montmorillonite Composites From Sugar for Thermosolar Coatings Formulations. Journal of Solar Energy Engineering, 139(3), 031005, y Micó-Vicent, B., Jordán, J., Martínez-Verdú, F., & Balart, R. (2017). A combination of three surface modifiers for the optimal generation and application of natural hybrid nanopigments in a biodegradable resin. Journal of Materials Science, 52(2), 889-898.
La meua trajectòria investigació va prendre els seus inicis a l’acabar el Màster de Tèxtil en 2008. Llavors em vaig matricular en el programa de Doctorat d’Enginyeria Tèxtil, i vaig començar a treballar en el tema del tractament de teixits amb Chitosán, en el departament d’Enginyeria Tèxtil i Paperera. En esta línia es van fer divulgacions en congressos i es va publicar en una revista de la Universitat Oradea. La línia no va aconseguir ser autosuficient i finançares de forma pública o privada, per la qual cosa a través del contacte d’un dels professors del grup amb el Grup de Visió i Color de la Universitat d’Alacant (GVC), vaig entrar a formar part del seu grup de treball. Principalment he estat treballant en la busca de l’optimització de les prestacions de nanopigments en aplicacions com pintures (amb EUPINCA), tintes d’impressió (AIDO), colorants termocrómicos (AITEX), materials ceràmics (PORCELANOSA) i pigments d’altes prestacions en tecnologia termosolar (ABENGOA SOTA). En el transcurs d’estes investigacions hem llicenciat una patent amb les propietats sintonizables dels colorants orgànics intercalats en les nanoarcillas laminars.
Amb la meua col·laboració el GVC ha obtingut un projecte Europeu (H2020-BBI-JTI- 2016) “Biopolymers with advanced functionalities for building and automotive parts processed through additive manufacturing”. Arrancaré com contractada del mateix abans de l’estiu. En total he participat en 24 projectes d’I+D+i finançats en convocatòries competitives d’Administracions o entitats públiques o privades.
Destacar finalment la meua incorporació com a Professor Associat en el Departament d’Estadística i Investigació Operativa aplicades i Qualitat. En total porte 5 anys impartint classes en el grau d’Informàtica i d’ADIU, i enguany, amb l’assignatura “Herramientas per al Tractament de Dades en l’Enginyeria Textil” en el Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil. He acumulat 63,215 crèdits impartits fins hui, i he dirigit un total de 9 projectes Fi de Carrera.