Photo

Carmen Marcos Martínez Universitat Politècnica de València

Valencia, España
Arts plàstiquesBelles Arts

Escultora Investigadora Professora
Contacte

Envia missatge

Per contactar amb esta experta envia correo electrònic a carmemarcos@gmail.com

Contacte usant webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

Carmen Marcos (València, 1965) , és Professora Titular d’Universitat per la Universitat Politècnica de València des de l’any 2003. Anteriorment Professora Titular d’Escola Universitària (des de 1997) , va obtindre el seu títol de Doctora en Belles Arts en 2001. La seua Tesi Doctoral, titulada Fundición a la cera perdida. Técnica de la cascarilla cerámica, presentava la citada tècnica des dels mitjans i infraestructura d’un taller d’escultura, analitzant els seus avantatges i indagant en els seus límits, davall la supervisió del Dr. Juan Carlos Albaladejo, i amb el vistiplau de Mr. David Reid, especialistes a Espanya i Europa, respectivament, de la tècnica de la Cáscara Cerámica.

Escultora en actiu, ha realitzat exposicions individuals a Madrid, Barcelona, Algesires, Vinarós, i participa anualment en diverses exposicions col·lectives. Com a creadora ha rebut diversos premis, i ha sigut seleccionada en esdeveniments internacionals amb jurat de selecció, i té obra en diverses institucions públiques. La seua obra i poètica giren entorn de les metàfores i símbols, amb un accent i interés clars pels materials i els seus processos, per la presència de l’objecte, la seua forma i significat. Les seues reflexions conceptuals inclouen la literatura com a estímul creatiu en l’escultura, la importància de la manualitat en el desenrotllament del ser humà, i la dicotomia entre art i artesania.

Responsable del Laboratori de Fundición del Departamento de Escultura de la Facultad de Bellas Artes de San Carlos, on ha desenrotllat la seua labor docent i investigadora, impartint ininterrompudament assignatures de Llicenciatura en Belles Arts (des de 1995) i Màster de Producció Artística (des dels seus inicis en 2006). Actualment impartix l’assignatura Projectos de Fundición Artística, en quart curs de Grau en Belles Arts, i Técnicas Avanzadas de Fundición Artística en el Màster en Producció Artística.

Ha organizado dos Congresos Nacionales de Investigadores en Fundición Artística (2006 y 2009), ambos con publicaciones, y ha recibido diversas Becas de Investigación del Ministerio de Cultura, de la Generalitat Valenciana y de la Universidad Politécnica de Valencia. Ha realizado varias estancias docentes e investigadoras en el extranjero (EE.UU.,Chicago; México; Bucarest, Rumanía) y tiene varias publicaciones, tanto en formato libro como en formato audiovisual, de carácter docente y de carácter investigador.

Ha organitzat el Congreso Nacional de Investigadores en Fundación Artística (2006 i 2009) , ambdós amb publicacions, i ha rebut diverses beques d’investigació del Ministeri de Cultura, de la Generalitat Valenciana i de la Universitat Politècnica de València. Ha realitzat diverses estades docents i investigadores en l’estranger (EE.UU.,Chicago; Mèxic; Bucarest, Romania) i té diverses publicacions, tant en format llibre com en format audiovisual, de caràcter docent i de caràcter investigador.

Telèfon

607745871