Photo

Elena Mut Montalva Universitat de València

Valencia, España
Amèrica LlatinaConflictes internacionalsDesenvolupamentDonesDrets HumansEstudis de GènereMoviments migratorisVoluntariatVulnerabilitat socialXarxes socials

Professora Cooperant
Contacte

Envia missatge

Per contactar amb esta experta envia correo electrònic a elena.mut@uv.es

Contacte usant webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

Doctora per la Universitat de València (Doctorat en Gènere, Subjectivitat, Coneixement i Cultura). Llicenciada en Sociologia i diplomada en Treball Social, per la Univ. València. Máster Universitari en Inmigración, Especialización en Investigación e Intervención Social per la Universidad Pontificia de Comillas.

Professora del Departament de Treball Social i Servicis Socials de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, del Màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat, del Màster en Cooperació Internacional per al Desenrotllament i en el Màster en Nutrició Personalitzada i Comunitària i en diverses titulacions de postgrau en cooperació internacional i migracions en altres universitats (Universitad Autónoma de Madrid, Universitat Jaume I i Universitat d’Alacant) i en la Fundació Themis de Organización Mundial del Turismo.

És investigadora de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona (IUED). Les seues publicacions estan vinculades a la cooperació internacional per al desenvolupament i als drets humans de les dones (concretament a l’estudi de les xarxes socials i la participació política de les dones immigrants i refugiades a Espanya). Ha publicat en les editorials 2015ymas, ECU, Instituto de Investigaciones Sociales de la Universidad Nacional Autónoma de México-UNAM i en la Revista de Servicios Sociales y Política Social: NÚM. 63, NÚM. 85; la Revista TS Nova i Gaceta Sanitaria. Ha participat en diversos projectes d’investigació i en projectes d’investigació competitius (Càtedra Unesco 2013 i 2014).

És membre de la Red Española de Estudios del Desarrollo (REEDES), de l’equip d’investigació GENDESPOL (Desigualtats socioeconòmiques i polítiques públiques amb perspectiva de gènere) i col·laboradora de l’equip d’investigació GECOHIS (Gènere, coneixement, història i subjectivitat) , ambdós de la Universitat de València.

Durant divuit anys la seua experiència professional ha estat vinculada al sector de la cooperació internacional per al desenvolupament, huit dels quals ha residit a Amèrica Llatina. Ha treballat tant en la cooperació multilateral (Programa Mundial de Nacions Unides Aliments a Nicaragua), com en la cooperació oficial espanyola (AECID) i la descentralitzada (Generalitat Valenciana), i en diverses ONGD espanyoles com a cooperant i coordinadora de programes socials, de desenvolupament humà i de promoció de drets humans (Cruz Roja Española, ACSUR Las Segovias, Movimiento por la Paz, Cooperacció, ATELIER, Ceimigra) . També compta amb una extensa experiència en la gestió integral de programes i projectes d’atenció de les persones migrants i refugiades des de la perspectiva de gènere i en el foment de polítiques i programes d’igualtat.