Photo

Francisca Ramón Fernández Universitat Politècnica de València

Valencia, España Facebook Web
Dret Civil

Advocada Professora
Contacte

Envia missatge

Per contactar amb esta experta envia correo electrònic a frarafer@urb.upv.es

Contacte usant webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

Francisca Ramón Fernández és Professora Titular d’Universitat de Dret Civil del Departament d’Urbanisme, adscrita a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSIAMN) de la Universitat Politècnica de València.

Les seues principals línies d’investigació se centren en el Dret civil valencià, el Dret agre-forestal, especialment l’agrari valencià, així com Al Mig Ambient, Dret de la Informació i Dret aplicat al sector turístic.
La seua activitat docent s’ha desenvolupat en primer, segon, tercer cicle i postgrau, en la direcció de projectes final de carrera, en treballs d’investigació de Doctorat, tesi de màster i tesis doctorals. La seua activitat investigadora és molt extensa, havent publicat diversos articles i monografies (Los derechos de adquisición preferente en los arrendamientos urbanos; Historia del Sindicato de la Aguja y Similares -Obra Social Femenina de la Virgen de los Desamparados-; El ingreso en la Comunidad de Pescadores de El Palmar y la transmisión hereditaria del “redolí”; La pervivencia de instituciones consuetudinarias del Derecho civil valenciano; Los efectos de la fianza entre los cofiadores, El costum en les relacions agràries valencianes: el cas de La Safor i Prospectiva del Derecho civil foral valenciano).
Ha participat en diferents capítols de llibre, entre els quals cal mencionar Arrendamientos Históricos Valencianos. Orígenes, Legislación y Jurisprudencia del Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana, i ha coordinat diverses obres col·lectives com Estudios del Derecho civil foral valenciano, publicat per Thomson-Aranzadi, i La influencia del Derecho valenciano en las disciplinas tecnológicas, La adecuación del Derecho civil foral valenciano a la sociedad actual, El Derecho civil foral valenciano tras la reforma del Estatuto de Autonomía, El Derecho agrario valenciano y su aplicación a la empresa familiar agroalimentaria y los usos del suelo: aspectos jurídicos y económico, publicats en Tirant lo Blanch.
Dins de l’activitat investigadora en projectes competitius, ha sigut investigadora principal en la UPV i GV, i actualment es investigadora en projectes MINECO, sota la direcció del professor D. Lorenzo Cotino, professor D. Javier Plaça Penadés i profra. Sra. Llum María Martínez Velencoso; en el Projecte “Derecho civil valenciano y del  europeo” del Programa Prometeu per a Grups d’Investigació d’Excel·lència de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, GVPROMETEOII2015-014, i també participacia en els Microcluster “Estudios de Derecho y empresa sobre TICs (Law and business studies on ICT)” i “Derecho Sanitario, Genética y Protección Social”, dins del VLC/Campus, Campus d’Excel·lència Internacional (International Campus of Excellence).
De la mateixa manera, ha organitzat diversos seminaris i cursos especialitzats sobre les seues línies d’investigació, tant a la Universitat com al Il·lustre Colegio de Abogados de Valencia. Ha participat com a ponent en diversos cursos d’especialització de postgrau i presentat comunicacions en els més importants congressos relacionats amb la seua especialitat, destacant les seues participacions a Itàlia, Amèrica i especialment a Espanya. Ha sigut reconeguda la seua trajectòria investigadora amb diversos premis d’investigació.

 

Telèfon

646 08 19 67