Lorena Escandell Carbonell

Escola Valenciana

Soc periodista social, amb formació de postgrau en antropologia.

Autora i gestora web de l’Agenda d’Expertes, de la Unió de Periodistes Valencians, i del projecte ecofeminista Relats d’Agüeles, sobre memòria i territori.

Escric en El Salto PV, La Veu i Pikara Magazine. Col·labore en la tertúlia política de Les Notícies de la Nit d’A Punt.

Tècnica d’Escola Valenciana a les comarques del sud.

Acompanye organitzacions i col·lectius socials en els seus processos de comunicació.

Formadora en alfabetització mediàtica i comunicació no sexista per a comunitats educatives i col·lectius professionals, a través de diverses institucions públiques i privades. Més de 40 ponències i tallers.

Acompanye el projecte GenerA Barri de l’Ajuntament de València.

Docent externa del Màster Universitàri en Gènere i Polítiques d’Igualtat de la Universitat de València, en l’assignatura Feminisme: teoria i praxi. Dones i ciutadania. 

He coordinat la trobada Acció climàtica al nostre territori: reptes i propostes no només per a periodistes, d’Associació de Periodistes d’Elx, Margalló Ecologistes en Acció d’Elx, AV Raval, ADR Camp d’Elx, Des de Baix Attac PV i Alonis (2019); la jornada Violències masclistes, feminisme i comunicació, de les Corts Valencianes i la Unió de Periodistes (2019); la taula Mitjans de comunicació i tracta, del Congrés sobre Violència de Gènere UMH (2018) i el Club de lectura feminista La Tribu Elx (2016-2018).

He treballat com a periodista en II Trobada d’Associacions d’Elx de l’Associació Veïnal del Raval (2019); I Jornades Elx, educant en solidaritat i drets humans, de Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Elx; I Congrés Internacional de Violència de Gènere de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (2018); Oficina de Comunicació UMH (2011-2012), Servei d’Innovació Docent UMH (2014-2016) i Canfali El Semanal (2004-2009).

Participe en la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó i en diversos projectes i espais feministes, com la Platafoma El Pinós contra la violència de gènere i la Xarxa de periodistes i fotoperiodistes feministes del País Valencià Les Beatrius.

Telèfon: 626341718

Envia missatge

Per contactar amb esta experta envia correo electrònic a lorenaescandell@gmail.com