Photo

María Zárraga Universitat Politècnica de València

Valencia, España Web
Arts plàstiques

Artista Professora
Contacte

Envia missatge

Per contactar amb esta experta envia correo electrònic a jomazallo@gmail.com

Contacte usant webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

Artista visual i professora en la Facultat de Belles Arts de San Carlos de València, María Zarraga és des de 2008 doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València.

Des de 1995 fins a l’actualitat realitza exposicions individuals i participa en exposicions col·lectives en galeries, fires d’art com a ARC i institucions d’àmbit nacional i internacional. En els últims anys participa en congressos en relació amb la docència i la investigació en Art, com les JORNADAs IN-RED 2014. I  Congreso nacional de investigadores en arte: el arte necesario. La investigación artística en un contexto de crisis 2014, Congreso Internacional Mujer, Arte y Tecnología en la Nueva Esfera Pública 2010, celebrats a la UPV i el Congreso Internacional Arte, Ciencia, Ciudad celebrat a la Universidad del País Vasco en 2013.

En 1990 va disfrutar d’una beca ERASMUS a L’École Supérieure dónes Arts Visuels de La Cambre, Brussel·les. Des de 1996 a 1998 va ser artista en residència a la Casa de Velázquez a Madrid amb una beca concedida per l’Ajuntament de València i en 2000 va aconseguir la beca d’arts plàstiques de la Fundación Marcelino Botín per realitzar un projecte com a artista en residència en l’International Studio Program de Nova York.

Destaquen en la seua trajectòria, des de l’any 2000, les exposicions següents: De amor e incendios. Galeria Salvador Díaz, Madrid. Open studio. International Studio Program. Nova York, Purgaciones y exhortaciones. Canal d’Isabel II, Madrid (2000), Imago´01. Encuentros de la Imagen. Consorcio de Cultura de Salamanca (2001), Représentation du travail/Travail de représentation. L’Amitjane, Ginebra (2003), Fragmentos. Arte del XX al XXI. Col·lecció Pilar Citoler. Centre Cultural de la Villa, Madrid, Workshops, Galeria Cànem. Castelló (2004), Presencias/Ausencias. La Col·lección. Centro de Arte Caja de Burgos. (2005), Nómadas y Devotas. Sala La Gallera. València (2006), Foto-Espacios de la col·lecció MUSAC. Museo de ert contamporaneo de Unión FENOSA, A Corunya (2008), La huella fotográfica en la nova pintura realista. La aportación valenciana (1963-2005). Centre del Carme (2010), Expressions del Patrimoni. Fotografies. Museu de Belles Arts, València; Museu de Belles Arts, València; Museu de Belles Arts de Castelló; Palau de la Diputació de Alacant (2012); 2014; Recomptes. Galería Cànem, Castelló; 2015, Galería Sicart, Vilafranca del Penedés. Barcelona

La seua obra està present en diferents col·leccions d’art contemporani, entre altres : UNED Madrid, Fundación Coca-Cola, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Centro de Arte contemporáneo de Vitoria. ARTIUM. IFEMA Madrid. MUSAC. Museo de arte Contemporáneo de León, Museu d’arte contemporáneo, Patio Herreriano, Valladolid. Col·lecció DKV.