María del Mar Sánchez López

Universitat Miguel Hernández d’Elx
La Dra. María del Mar Sánchez-López és professora associada en Física Aplicada en la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Es va llicenciar i doctorar en Física en 1992 i 1997 respectivament en la Universitat Autònoma de Barcelona. Després de la seua tesi doctoral, que va comprendre l’estudi de l’estructura electrònica dels superconductors d’alta tecnologia, va obtindre una subvenció post-doc (1997-98) del govern italià (INFM, Istituto Nazionale per la Física Della Matèria) per a continuar la seua investigació en sistemes electrònics fortament correlacionats. A l’octubre de 1998 es va incorporar a l’àrea de Tecnologia Electrònica en la Universitat Miguel Herández, i en 2005 a l’àrea de Física Aplicada. Després d’unir-se a UMH, les seues activitats d’investigació es van enfocar cap a la Fotónica, participant en diversos projectes en el camp dels materials òptics.
Investigadora invitada en el laboratori d’electroòptica en la Universitat Estatal de Sant Dídac (Califòrnia) en 2002, 2015 i 2016, i en el Laboratoire Optique PM Duffieux en l’Institut FEMTO ST de Besançon (França) en 2006. La seua activitat d’investigació en realitat se centra en feixos de llum vectorials amb polarització estructurada, propagació anòmala de polsos de llum i sistemes reconfigurables basats en cristalls líquids per a la conformació espectral
Ha produït més de 60 publicacions en revistes internacionals de JCR i ha participat en 25 projectes d’investigació competitius i finançament d’I + D. La Dra. Sánchez-López també està activa en activitats de divulgació en fotónica i en la sensibilització de les dones en la ciència. Va ajudar a organitzar, com a part del Comité local, la 4a Reunión Española de Optoelectrónica (OPTE’L, juliol de 2005) i el 3er Taller Internacional sobre Cristales Líquidos para Fotónica (setembre de 2010) que es van celebrar a Elx. Participa activament en societats científiques.
 En 2015, va ser guardonada com a Membre Senior de SPIE-The International Society for Optics and Photonics (http://spie.org/x19144.xml) i va participar en l’edició 2014-2015 de SPIE Women in Optics Planner. També és membre de SEDOPTICA (Sociedad Española de Óptica) i de RSEF – Real Sociedad Española de Física, on és presidenta de la secció local a Alacant des de 2016. Va ser docent coordinadora del Grau en Enginyeria Tècnica de Telecomunicació (especialitat Sistemes de Telecomunicació) de 1998 a 2000.

Envia missatge

Per contactar amb esta experta envia correo electrònic a mar.sanchez@umh.es