Photo

Marina Berenguer Hospital Universitari La Fe / Universitat de València

València
Hepatologia

Metgessa
Contacte

Envia missatge

Per contactar amb esta experta envia correo electrònic a marina.berenguer@uv.es

Contacte usant webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

Després de llicenciar-se en Medicina i Cirurgia en 1991 i obtindre l’especialització en Aparell Digestiu en 1995, complementa la seua formació en Hepatologia a la Universitat de Califòrnia, San Francisco (1997-99) davall la tutela de la dra T. Wright, una de les persones més influents en l’Hepatologia moderna. Al seu retorn a València, obté l’Habilitació Nacional per al cos de professors titulars d’universitat, i actualment exercix com a professora titular de Medicina en la Universitat de València.
El seu historial investigador és extensíssim i mostra el seu interés per l’hepatologia i el trasplantament hepàtic. És l’autora intel·lectual de més de 200 publicacions d’investigació clínica, bàsica i translacional en revistes indexades, havent sigut citada en 6418 ocasions (ÍNDEX HIRSH 40), treballs amb reconeixement mundial.
Des de la 1a convocatòria en 2006, coordina un grup del Centro de Investigación Biomédica en Red en Enfermedades Hepáticas y Digestivas, CIBEREHD, un dels pocs grups CIBER a la Comunitat Valenciana. Col·labora en la difusió de la ciència a través de la seua participació en llibres, nombrosíssimes conferències, societats o confecció de guies clíniques. Així, ha participat en 60 llibres, entre els quals destaquen referents mundials. És una conferenciant invitada habitual, en més de 350 ocasions, en els fòrums nacionals i internacionals més rellevants.

Està present en les juntes directives de les principals societats nacionals i internacionals dedicades a l’hepatologia i trasplantament (European Society of Organ Transplantation 2011-14, International Liver Transplantation Society 2013-17, Asociación Española por el Estudio del Hígado). Editora asociacida de les principals revistes en hepatologia y/o trasplantament, com ara Liver Transplantation, Journal of Hepatology o Transplantation. Ha rebut per la seua trajectòria científica diversos premis rellevants, entre els quals destaca el Maig Clinic Award 2014.