Matilde Mas Ivars

Universitat de València

Llicenciada i doctora en Ciències Econòmiques per la Universitat de València, catedràtica de Fonaments d’Anàlisi Econòmica fins a setembre de 2021. En l’actualitat és professora emèrita en aquesta universitat i directora de projectes internacionals de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie). Els seus camps d’especialització són l’economia del coneixement, en anàlisi de la productivitat, les noves tecnologies i els actius intangibles. És co-directora del projecte DIGITES (Digital Technologies Segment data) del Joint Research Centre, Directorate B) de la Comissió Europea. Ha sigut coordinadora del projecte SPINTAN (Smart public intangibles) del 7é Programa Marc de la Unió Europea, i ha participat en els projectes europeus EU KLEMS, INDICSER, ICTNET, DICTA i PREDICT. Pertany al projecte World KLEMS i ha sigut assessora del projecte LA KLEMS per a Llatinoamèrica. És coautora de huitanta-huit llibres i capítols de llibres, editora d’Industrial Productivity in Europe. Growth and Crisi (Edward Elgar, 2011) i ha publicat més de noranta articles en revistes especialitzades.

Pertany al consell de redacció d’Hisenda Pública Espanyola/Spanish Public Ecoomics, al consell assessor de Ekonomiaz i al Consell Científic de Quaderns Econòmics de l’ICE. En 2020 va rebre la Gran Creu al Mèrit en el Servei de l’Economia atorgada pel Consell General d’Economistes d’Espanya. Des de juliol de 2023 és vocal del Consell Assessor d’Assumptes Econòmics, Vicepresidència Primera del Govern i Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital. És col·laboradora habitual en els mitjans de comunicació i columnista d’El País Negocios.

Pertany als 100 de Cotec (Fundació per a la innovació) com a experta en actius intangibles.
En 2021 va ser designada consellera en el Consell Econòmic i Social (CES) d’Espanya. Al gener 2023 ha sigut proposada com a experta del The Productivity Institute Lab, Regne Unit.

Telèfon: 963190050

Envia missatge

Per contactar amb esta experta envia correo electrònic a matilde.mas@ivie.es