Photo

Mónica Asunción Hurtado Ruiz Universitat Jaume I

Foios, València
Enginyeria AgrícolaSistemes Agro-forestals

Investigadora Professora
Contacte

Envia missatge

Per contactar amb esta experta envia correo electrònic a mhurtado@uji.es

Contacte usant webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

Mónica Hurtado Ruiz va naixer a Albalat dels Sorells (València) el 13 d’octubre de 1969. Es la segona filla de 6 germans, 5 dones i un home. Va estudiar al institut d’ensenyament secundari de Massamagrell i deprés va estudiar Agrònoms en la Universitat Politècnica de València. La seua carrera professional ha estat sempre vinculada a la docència i la investigació. Va realitzar la seua tesi doctoral a l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) sobre marcadors moleculars aplicats al programa de millora genètica de fruiters, conseguint el grau de doctora Enginyera Agrònoma per la Universitat Politècnica de València a l’any 1999. Va completar el seu treball predoctoral amb una estada a la Universitat de Clemson, Carolina del Sud (Estats Units). Va realitzar una estada postdoctoral al CID-CSIC de Barcelona i al INRA de Montpellier. En l’actualitat és Professora Contractada Doctora a la Universitat Jaume I de Castelló, on desenvolupa la seua activitat investigadora en l’aplicació de la biologia molecular al control biològic de plagues agrícolas, on ha publicat en diferents revistes cientifíques i ha codirigit 3 tesis doctorals.
Com a docent, forma a nous enginyers agrònoms (graduats), professors (màster de secundària) i investigadors (postgrau i doctorat). És responsable de les assignatures Fructicultura General i Ampliació de Genètica en el Grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural. Ha impartit docència en diferents assignatures de màsters universitaris: Genètica Molecular i Enginyeria Genètica del màster Interuniversitari en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica (Universitat de València-Universitat Jaume I) (període 2007-2011); Innovació docent i iniciació a la investigació educativa (Ciències Naturals) del Màster Universitari en Professor / a d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d’Idiomes (des de 2009) i Aplicacions Biotecnològiques dels Marcadors Moleculars del Màster Universitari en Investigació i Biotecnologia Agràries (2014 – 2017).
Des de 2010 forma part de l’equip de direcció del Grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, sent en l’actualitat la vicedirectora del Grau, on és responsable de la coordinació de les assignatures i dels professors, l’organització acadèmica i del manteniment dels nivells de qualitat per a l’adquisició de competències dels estudiants del grau.

Telèfon

964728039