Pura Peris

Universitat de València

Pura Peris García, nascuda a València (1964), elianera per vocació i residència.

Doctora cum laude en Dret, professora titular de Dret Financer i Tributari en la Facultat de Dret de la Universitat de València. Amb més de 25 anys d’experiència docent universitària (reconeguts amb cinc quinquennis docents), té diverses publicacions, que li han suposat el reconeixement pel Ministeri de dos sexennis d’investigació: tant monografies (entre altres: La comprobación de valores y las garantías del contribuyente, editorial CIVITAS, Madrid, 1996; La prueba en la reclamación económico-administrativa y en el recurso contencioso, Aranzadi, 1997; Bienes inmuebles urbanos e impuestos sobre la renta y sobre el patrimonio, Ed. Tecnos, 1998) com manuals col·lectius (entre altres: Fiscalidad de la empresa, editorial Diálogo, des de 1998 a 2008) i articles especialitzats (entre altres: Los nuevos modelos de gestión y revisión tributaria local en los municipios de gran población, AECR, 2005; La autonomía financiera de las Comunidades Autónomas a debate. Reflexiones en torno a la actividad subvencional o de fomento, Tirant Lo Blanch, 2006; La financiación de la sanidad pública: panorama actual en el sistema autonómico: el caso valenciano, AECR, 2007; La gestión y revisión de los tributos locales en los grandes municipios: reflexiones en torno a la Ley 57/2003, de medidas para la modernización del Gobierno Local, Servei de publicacions UVEG, 2007; Perspectiva de Género y actividad financiera como contenido del Derecho Financiero: una imbricación ineludible para una acción efectiva en la consecución de la justicia, Tirant Lo Blanch 2011; o La contribución de las cooperativas al ahorro energético. El caso de las cooperativas de energía verde”, Alfue, 2015).

Ha participat com a ponent i conferenciant en nombrosos congressos nacionals i internacionals, entre els quals destaca el de mecanismes de millora i reforma de l’autonomia municipal, celebrat en la Universitat de Rosario, Argentina (2011) , la ponència sobre taxes i justícia en les jornades sobre crisi econòmica i solucions de dret, a València (2013) o la seua participació com a ponent i membre del comité científic en la conferència eurollatinoamericana El rol de la Universidad en el Cambio social (La Florida Universitaria, 2015).
Compromesa amb el servici públic que és la Universitat, ha ocupat diversos càrrecs de gestió acadèmica (secretària de departament, coordinadora de practicum, coordinadora de tutories de transició, membre claustral electe, Comissió d’estatuts de la Universitat…) Coordina des de 2010 la Titulació del Grau en Dret i és membre electe de la Junta de Centre. Forma part del Comité acadèmic universitari Motivem, encarregat de les accions per portar a les aules l’esperit emprenedor i innovador. Membre de l’European Asociation of Tax Law Professor, de l’Asociación Española de Ciencia Regional i de l’Asociación Espñola de Asesores Fiscales.
Ha sigut jutgessa de Pau suplent en L’Eliana, el seu poble de residència (2003- 2006). Inquieta i participativa, forma part d’organitzacions diverses en l’àmbit civicosocial i cultural. Ha sigut presidenta del Consell Escolar de l’IES l’Eliana des de 2010 a 2016, és membre del Consell de Participació Ciutadana Municipal, membre de la junta directiva del Centre d’Estudis Locals de l’Eliana, membre de col·lectius poètics com Poetaris associats i Lletraedeta, col·lectius comarcals. Actualment, és presidenta de la Jam Poètica de l’Eliana, associació cultural poètica que en 2017 celebra el seu quint aniversari i que té com objectiu fomentar la poesia com arma cultural, element cohesionador i vetlar pels drets humans.

 

Publicacions sobre gènere:

-Perspectiva de género y actividad financiera como contenido del Derecho Financiero: imbricación ineludible para una acción efectiva en la consecución de la justicia, en oba colectiva Mujer y derecho: Jornada d’igualtat de la Facultat de Dret Universitat de València / Gemma Fabregat Monfort (aut.), 2011, ISBN 978-849004-027-0. Treball on analitze l’enfocament en pressupostos que ha sigut referenciat en tots els estudis apareguts amb posterioritat sobre prespuestos públics.

-La perspectiva de género como exigencia de elaboración de las normas reguladoras de la actividad financiera: especial referencia al gasto público. Projecte d’investigació finançat per l’Instituto de Estudios Fiscales i publicat en la sèrie Documentos – Instituto de Estudios Fiscales, ISSN 1578-0244, Nº. 30, 2009.

-La función de las medidas sociales y fiscales como políticas de igualdad y los movimientos migratorios. La necesidad de implementar nuevas líneas de investigación aplicada. Peris García, Purificación; Juan Lozano, Ana; López Pérez, Ana. XI Congreso Nacional de Teoría de la Educación (CITE 08), Educación, Género y Políticas de igualdad; 2008. Traball permiat com la millor comunicació multidisciplinar.

-Perspectiva de género y derecho Financiero. Congrés: La igualdad en los estudios de derecho en el Espacio Europeo Superior’. València. 2008

-La perspectiva de género y la elaboración del gasto público. VI Jornada Metodológica Derecho Financiero Jaime García Añoveros, Instituto de Estudios Fiscales, Madrid, 17 i 18 de juny 2009

A més, és:

-Membre de l’executiva de los Verdes i responsable de programa polític i estudis en els Verds del País Valencià.

-Sòcia de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i del PEN català.

Ha estat guardonada amb diversos premis literaris de relats:

-Premi local en valencià II edició concurs “Escrits a la tardor”, Ajuntament de l’Eliana, 2003: El viatge

-Premi local en valencià V edició concurs “Escrits a la tardor”, Ajuntament de l’Eliana, 2006: El laberint d’Ariadna

– Finalista, amb publicació dels relats en obra col.lectiva, de”Les dones conten” concurs de narrativa per a dones organitzat per la Generalitat Valenciana, IV i V ediciós, 2004-2005: El somni i La nit de Sant Joan

-Finalista en les edicions de 2013 i 2014 del certamen de l’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics literaris CLAVE edició 2013: El océano i La lluvia.

-En l’àmbit poètic, ha estat seleccionada com a finalista amb un poema en castellà publicat en obra col · lectiva al concurs Un Paseo entre Versos, convocat online pel Centre d’estudis Poètics, de Madrid, juliol 2013. Finalista 2015  de premio libripedia, poema publicat en obra col.lectiva.
-En 2013 segon premi, finalista, en poesia en valencià, al XXI Premi Octubre de Creació Literària en valencià, Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig.
-En febrer de 2014, veu la llum el seu primer poemari Tasts de vida, col.lecció Mil poetes i un país, editorial Germania
-En octubre de 2015, segon premi en la XXIII Premis Octubre Creació Literària en valencià, Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig amb el poemari A frec de pell, recull de 82 haikus.

-En 2016 participa amb el poema “Isthar” en el llibret de la Falla La Marina, del Port de Sagunt; llibret que va rebre el guardó 22 “a la promoció i us del valenciá” de la Generalitat Valenciana en les falles de 2016.
– Ha sigut triada com a poeta participant  en la setmana del 15  al 21 de maig 2016 de les lletres de l’Ajuntament del Puig, on es va exposar el poema “Alè de llun” en el passeig poètic.

Col.labora en el programa de poesia “Jam radio” de la radio local de L’Eliana i amb distints mitjans de comunicació tant digitals com en paper (levante-emv, cronica digital, vivaleliana, eliana 2000). Reportatges on apareix:

http://vivaleliana.com/index.php/reportajes/854-mujer-y-politica

http://vivaleliana.com/index.php/noticias/2928-pura-peris-encabezara-la-candidatura-de-los-verdes-a-la-generalitat-valenciana-tras-vencer-en-las-primarias

http://vivaleliana.com/index.php/noticias/2782-la-gestion-de-rtvv-sera-analizada-por-la-union-europea

 

Envia missatge

Per contactar amb esta experta envia correo electrònic a perisp@uv.es